Share
Les mer om jubileumsfeiring, Husleietvistutvalget, bindingstid mv.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 Nyhetsbrev
- september 2023 -
Leieboerdagen og jubileumsfeiring
2. oktober markerer vi den internasjonale leieboerdagen. Vi ser bakover og framover, og gjør opp status for leiesektoren i dag. Dessuten skal vi feire at vi er er 90 år sammen med selveste ordføreren.
Ny forskrift om tildeling av kommunal bolig
Den nye forskriften om tildeling av kommunale boliger i Oslo gir bedre og flere rettigheter for kommunale beboere. Mange av Leieboerforeningens innspill er tatt inn, men alt er ikke rosenrødt.
 
Bindingstid i leieavtaler
Leieavtaler med ulike varianter av bindingstider er blitt vanlig. I motsetning til hva mange tror, er ikke bindingstid nevnt i husleieloven. Det skaper en del forvirring. Dette bør du vite om bindingstid
Delt om innføring av verdigrense i HTU
Mange er kritiske til forslaget fra Kommunaldepartementet om å innføre en verdigrense for saker som skal behandles av et samlet utvalget i HTU. Leieboerforeningen mener at forslaget vil gi dårligere rettssikkerhet for leieboere og utleiere. Vi går gjennom hva de andre høringsinstansene har svart.
Rekordmange nye medlemmer
Leieboerforeningen estimerer at vi vil få om lag 2.300 nye medlemmer i år. Dette er det høyeste antall innmeldinger i nyere tid. Det høye antallet viser også at det er «vill vest» i leiesektoren.
Utredninger om leiesektoren
For at husleielovutvalget skal ha et godt beslutningsgrunnlag har det fått tilgang til en rekke utredninger og rapporter om leiesektoren. Noen av de helt ferske.
Blanda drops
Leieboerforeningen, Borggata 2b, 0650 Oslo, Norway

Email Marketing by ActiveCampaign